Zondag 15 mei 2011

In de ochtend hebben we bezoek. De leiding van Guusje’s scoutinggroep brengt een bijzonder cadeau. Een DVD speciaal voor Guusje gemaakt door de kinderen en de leiding. Veel hilariteit en leuke liedjes.

’s Middags kunnen we een bezoek brengen aan de bioscoop. Dit is een grote verrassing voor Guusje. Er is een verpleegkundige beschikbaar die ons begeleidt. De film Gnomeo & Juliet wordt vertoond. Er is gratis fris en popcorn. Helaas moeten we tien minuten na de pauze afhaken. Guusje heeft heel veel pijn. We gaan snel terug naar de afdeling. Daar krijgt ze extra medicatie om de pijn te onderdrukken.

De hele dag vraag ik me af hoe het ‘bedroom makeover’ project thuis verloopt. We mogen niet weten wat er wordt veranderd. Je zou er bijna achterdochtig van worden. Zeker als je ’s avonds een sms krijgt van Lisa. Hierin staat dat de muren zijn uitgebroken, een dakkapel is geplaatst en de keuken is vernieuwd. Yvonne en ik zijn wel heel blij met de hulp van familieleden. Mijn zus Anne-Marie in het bijzonder voor haar rol bij de transformatie van de slaapkamers.

Het is hier in het Emma Kinderziekenhuis AMC voor ons een rustige zondag. Precies zoals we het willen voor onze dochter. Alleen die pijn. Die wil maar niet echt weggaan. Ik zie geen vooruitgang gedurende het weekend. Steeds meer ga ik twijfelen aan de haalbaarheid van de wens om Guusje’s verjaardag thuis te vieren.