Zondag 31 juli 2011

De laatste dag van juli. Geen zomers weer. Niet wat wij willen. Wij houden van blauw, zon en warm. We hebben grijs, regen en kou. We vierden de afgelopen jaren een aantal keren zomervakantie in Nederland. Het woord ‘vieren’  was niet van toepassing. Het was altijd slecht weer.
We houden van het buitenland. Spanje is voor zomervakanties favoriet. Onze kinderen hebben hele goede herinneren aan vakanties in dat land. Altijd mooi weer. De hele dag in zwemkleding rondlopen. Overdag strand of zwembad. In de avonduren een spelletje spelen bij de tent. Meer is niet nodig.


Vakantie in Spanje zit er dit jaar niet in. Toch willen Yvonne en ik ervoor zorgen dat het voor onze kinderen een leuke vakantie is. Vandaag bezoeken we het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Alle kinderen gaan mee. Van 11 tot 17 uur vermaken ze zich. Het fun-gehalte is hoog.

Thuisgekomen heeft niemand zin om te koken. Chinees is snel gehaald. Na het avondeten is Yvonne druk bezig met morgen. Dan gaan we weer naar het Emma Kinderziekenhuis AMC in Amsterdam. Yvonne vult een vragenlijst in over bijzonderheden van de afgelopen week en controleert de voorraad medicijnen.

Guusje neemt een bad. Ze praat voor tien. Ze bestudeert haar littekens. Vooral het 5-mei-litteken vindt ze heel erg groot. Geen gezicht als je gaat zwemmen. Onze dochter kijkt vooruit. Yvonne vraagt waar ze wil gaan zwemmen. Guusje wil naar de zon. Zwemmen in Spanje. Ze is duidelijk een kind van ons.