Zaterdag 30 juli 2011


9 uur opstaan. Yvonne willen leuke activiteiten ondernemen. Samen met onze kinderen. Lisa gaat niet mee. Ze heeft afgesproken met een vriendin om vandaag naar de Efteling te gaan. Janneke ook niet. Ze komt vandaag terug van vakantie. Morgen zijn we weer compleet. Ik overleg met Yvonne. Als we morgen weg willen met het hele gezin, moeten we onze twee oudste dochters hierover inlichten. Doen we het niet, dan plannen deze meiden andere activiteiten. Na het ontbijt stuurt Yvonne de dames een sms met de mededeling dat ze morgenochtend niet uit kunnen slapen. We gaan morgen een dagje uit met het hele gezin.

Vandaag op stap met onze vier jongste kinderen. Veel interessante musea liggen niet in Brabant. We rijden naar Den Haag. We hebben een tip gehad van mijn zus Miriam dat het Museum voor Communicatie leuk is voor kinderen. Op zaterdag is parkeren vlakbij het museum geen probleem. Dat is makkelijk met de rolstoel.

Om 12.30 uur arriveren we in Den Haag. Het bezoek aan het museum is een succes. Onze kinderen vermaken zich prima. Twee etages zijn speciaal ingericht voor kinderen met hele leuke interactieve onderdelen.

Guusje en Anton spreken tekst in bij een film

Tegen 16 uur besluiten we dat het tijd is om te vertrekken. Verderop in de straat is Panorama Mesdag. Pikken we mooi even mee. Voor onze kinderen is dit het eerste bezoek. Ze zijn onder de indruk. Met name van de grootte van het doek. 120 meter in lengte en 14 meter in hoogte.
In de hal richting het panorama hangen schilderijen van Mesdag. Guusje kijkt haar ogen uit. Ze houdt van schilderen. Ze is lid van een schilderclubje dat wekelijks samenkomt. Misschien moeten we een museum met schilderijen bezoeken. Zal ze van genieten. Ons kleine blonde meisje.

Op de terugweg eten we bij McDonalds. Voor onze kinderen een feest. Daarna halen we Janneke op bij haar vriend Peter in Drunen. Ze heeft een leuke vakantie gehad. Aan Guusje merk ik dat ze blij is haar zus weer te zien. Ze vraagt haar zus het hemd van het lijf.

Thuisgekomen ligt Guusje op de bank. Moe. Yvonne brengt haar naar bed. Onze dochter maakt zich zorgen. Waarover? Maandag. Wat hangt haar nu weer boven het hoofd? Mama weet het niet. Lastig.