Dinsdag 24 januari 2012

Vandaag werk ik thuis. Het nieuwe werken. Niet gebonden aan plaats en tijd. Flexibiliteit in mijn agenda. Combineren van werk en de zorg voor Guusje. De reden waarom ik koos voor Oracle. Helaas overleed Guusje. Toch ben ik bij mijn keuze gebleven. Geen vast rooster. Vrije werktijden.

Ik volg een training via internet. De bel gaat. Ik word niet graag gestoord. Ik werk geconcentreerd. Een bos bloemen. Mooi voorbeeld van de wijze waarop mensen ons een hart onder de riem steken. Storen kan heerlijk zijn.

Halverwege de middag breng ik een pakketje naar het postkantoor. Op de terugweg passeer ik de Bruna. Ik wil een praatje maken met eigenaar Frank. Zie een rij voor de kassa. Frank is druk. Ik stoor hem niet.
Daarna binnenlopen bij lunchroom Het Bruisend Hart. Vanaf zondag kunnen klanten de KanjerGuusje Lunch bestellen. Van de prijs gaat de helft naar Stichting KanjerGuusje. Zondagmiddag de première. Yvonne en ik gaan samen met onze kinderen lunchen. Hoop dat er meer mensen aanschuiven. Er zijn mensen die op Twitter vragen of ik signeer. Ga ik doen. Vind ik een leuk idee.


Aan het einde van de middag naar Amsterdam. Ontmoeting tussen Stichting KanjerGuusje en Stichting Steun Emma. Onderwerp is het Kinderatelier. Tijdens haar opname was Guusje elke dinsdag creatief. Dankzij de vrijwilligers van het Kinderatelier. Ze genoot. Niet denken aan ziek zijn. Stichting KanjerGuusje gaat het Kinderatelier financieel ondersteunen. Binnenkort maken we bekend hoe.

Om 8 uur zijn we thuis. Ik tweet dat Stichting KanjerGuusje het Emma Kinderatelier gaat steunen. In de loop van de avond enthousiaste reacties van lotgenoten. Sterkt ons in de opvatting dat het Kinderatelier veel voor zieke kinderen betekent. Deze bevestiging is eigenlijk niet nodig. Ik weet diep van binnen: Guusje is trots op ons. Ze houdt van het Kinderatelier.