Maandag 13 augustus 2012

Gisteravond hadden we een bruiloft. We gingen eerder naar huis, maar het was wel 11 uur. Loes moet vroeg op. De eerste schooldag. Yvonne en ik lopen mee. Voor het eerst in veertien jaar met maar één kind. Janneke is op vakantie. Onze middelbare scholieren zijn nog in dromenland. We staan op het schoolplein. Guusjes klas is nu groep 8. Het blijft moeilijk om te zien. Loes is vrolijk en heeft er zin in. Yvonne en ik willen zwaaien, maar Loes heeft geen aandacht meer voor ons.

Voor mij begint de werkweek. Vandaag thuis. Tussendoor koffiedrinken met Yvonne. Ik zet de kopjes op de salontafel. Yvonne spreekt onze zonen Hans en Anton toe. De jongens krijgen de opdracht hun kamer op te ruimen. Het is hard nodig. Dan kan er ook voor Anton een bureau komen te staan. Vijf minuten later staan onze jongens weer beneden.
Hans: ‘Wij zijn klaar.’
Yvonne: ‘Dat kan niet.’
Ik schiet in de lach.

Yvonne vertelt dat ze eerst de jongenskamer aan kant wil hebben. Daarna de kamer van Guusje en Loes aanpakken. Wat doen we met Guusjes bed? Ik vind dat het opgeruimd kan worden. Guusje zal er nooit meer in slapen. Yvonne kan zich hier wel in vinden. Ze moet er niet aan denken dat iemand anders in het bed ligt. Alleen heeft Loes aangegeven dat ze niet wil dat Guusjes bed verdwijnt. We moeten er maar eens goed over nadenken.

Mijn werkdag bestaat vooral uit e-mails lezen. Mijn werkmailbox eerst. De privémailtjes moeten nog even wachten. Een dag heeft maar vierentwintig uur en een blik reservetijd heb ik nog niet gevonden.

Aan het begin van de middag staat een vriendin van Lisa aan de deur. Samen met haar vader. Lisa gaat mee naar Zeeland. Nog een paar dagen vakantie vieren.

Naast werken ga ik met Yvonne en Anton naar de Woonexpress in Waalwijk. Even een bureau voor Anton kopen. Helaas kunnen we daar niet vinden wat we zoeken. Yvonne stelt voor om naar de IKEA te rijden. Daar heb ik eigenlijk niet veel zin in, maar de school van Anton begint volgende week. We rijden richting Breda. Het valt me op dat er vooral senioren in de winkel zijn. Zijn ze echt op zoek naar nieuwe meubels of lopen ze de tijd te doden? Ik zie ze nauwelijks iets kopen. Gelukkig vinden wij hier wel snel wat we zoeken. Dan krijgen we te horen dat dit model niet op voorraad is. Waar dan wel? In Barendrecht. Yvonne kijkt me vragend aan. Vooruit dan maar. Een half uur later zijn we in Barendrecht. Snel het bureau kopen en inladen. Dat valt tegen. De BMW is een klein model. Vooral het bureaublad is een probleem. Als we dan eindelijk thuis zijn, laat ik de zware pakketten door de jongens naar boven sjouwen. Ze zijn best sterk. Die mannen van ons. Daar moet je op de juiste momenten gebruik van maken.