Zondag 9 september 2012

Weer een prachtige zomerdag. Het is druk op straat. Al vroeg op zondagochtend. Ons huis bevindt zich vlakbij de laatste kilometers van de Tachtig van de Langstraat. Altijd mooi om te zien. Sommige lopers zijn nog fris. Anderen lopen op hun tandvlees.

Net voordat we de deur uit willen gaan, zie ik dat er een kaartje uit Zwolle in de brievenbus ligt. Van Fons. Hij loopt, liever gezegd rolt, mee in de Tachtig en is van de route afgeweken om bij ons een kaartje in de bus te stoppen. Ik ontmoette Fons in maart. Ik verzorgde een lezing bij de Social Media Club in Veghel. We hadden een bijzondere ontmoeting waarover Fons heeft geschreven op zijn blog Rollende Transman Fons.

Ook dit jaar is er een kunstmarkt rondom de kerk. Helaas hebben we geen tijd om deze te bezoeken. Ik vraag me af of dat gelukt zou zijn, als Guusje nog zou hebben geleefd. Ze had iets met kunst. Ik zie de beelden van vorig jaar voor me. Als ze mee kon doen, was ze van de partij.

We hebben weinig tijd om naar de Tachtig te kijken. Eerst gaan we naar de broer van Yvonne in verband met zijn verjaardag. Daarna rijden we naar Zeist. We zijn uitgenodigd voor een barbecue bij Susan en Bert.

Via blog, Twitter en Facebook sta ik dagelijks in verbinding met een grote groep mensen die ik anderhalf jaar geleden niet kende. Sommige contacten gaan verder. Mijn eerste contact met Susan was op Twitter. Vanmiddag zitten we met onze partners en kinderen bij elkaar. Gezellig in haar tuin. In de zomerzon. De virtuele wereld voorbij.