Guusjes grootste wens vervuld

Het was Guusjes grootste wens: een bezoek aan The Wizarding World of Harry Potter. Helaas overleed ze twee dagen voor vertrek, meer dan zeven jaar geleden.

Vaak vragen mensen hoe het met ons gezin gaat. Ik antwoord meestal dat het naar omstandigheden goed gaat. De achterliggende jaren waren allesbehalve makkelijk. De uitdaging was leren omgaan met het missen van Guusje. Balanceren tussen verleden en toekomst. We hebben gemerkt dat bewust stilstaan bij de dagen van haar geboorte en overlijden voor ons belangrijk is. Onze kinderen vragen erom. Binnenkort is het weer haar geboortedag. En nu al hoor ik: “Wat gaan we doen?”

De afgelopen jaren spraken we regelmatig over haar grootste wens. Enkele maanden geleden namen Yvonne en ik een besluit: we boekten een reis van twaalf dagen naar Florida. Afgelopen maandag zijn we teruggekeerd. Hoogtepunt van de reis was natuurlijk een bezoek aan de Wereld van Harry Potter. We zijn er zelfs enkele keren geweest. De gevoelens waren tegenstrijdig. Het plezier van samen iets fantastisch meemaken. Het gemis dat zij er niet bij was.

Bij het laatste houd ik me vast aan de woorden van Manu Keirse: Sterven is verhuizen naar de harten van de mensen die van je houden. Daar leef je verder. Ze was er dus wel bij, omdat wij er waren. Haar grootste wens hebben we samen vervuld.