Vrijdag 6 juli 2012

Ik krijg de vraag wat IB inhoudt. De afkorting staat voor International Baccalaureate. Het komt erop neer dat Janneke heeft bewezen Engels te beheersen op het niveau van ‘near native’. Na de zomervakantie gaat ze Industrial Design studeren aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Een opleiding in het Engels. Als ik thuiskom, wappert de Engelse vlag.

Morgen wordt Janneke 18. Yvonne en ik hebben een verrassing voor haar geregeld. Om half 3 klinkt de bel. Yvonne en ik zijn druk en vragen Janneke de voordeur te openen. Er staat een jonge kerel op de stoep. Hij zegt haar op te komen halen voor de eerste rijles.


Iedereen hoopt op een lege straat bij de eerste rijles. Ook Janneke. Het lijkt echter wel of de halve buurt buiten staat. Bij het wegrijden gaan Yvonne en ik daarom maar even naar binnen. Anderhalf uur later keert ze terug. Autorijden was leuker dan verwacht.

Yvonne en ik rijden samen met Janneke naar de afsluiting van het zomerkamp van Loes. Bij de opening miste ik Guusje enorm. Vanavond bij de afsluiting ervaar ik hetzelfde. Zeker als we naar huis rijden. Ik mis het geluid van druk kwebbelende meiden die elkaar overstemmen om aan ons duidelijk te maken dat het zomerkamp werkelijk fantastisch was.

Ik ben moe. Val in slaap op de bank. Later op de avond rijd ik toch nog even naar het kampterrein. Naar de mensen waarmee ik jarenlang een fantastische week beleefde. Altijd de eerste week van de zomervakantie. Ze zeggen dat ze me hebben gemist. Dat is wederzijds. Er is kampvuur en gitaarmuziek. Om 2 uur ben ik thuis. Midden in de nacht. Te laat om nog een blog te schrijven. Dat komt morgen wel.