Zaterdag 21 januari 2012

‘Hoe laat worden we in Leiden verwacht?’
‘Om 1 uur.’
‘Hoe lang is het rijden?’
‘Geen idee. Ik zal dadelijk kijken. Meer dan een uur, denk ik.’
‘Ik denk dat we dan nu moeten opstaan.’
‘Waarom?’
‘Het is half 11 geweest.’

Heerlijk uitgeslapen. Graag had ik een boswandeling gemaakt. Dat zit er niet in. Om half 12 stappen Yvonne en ik in de auto. Op weg naar Leiden. Vanmiddag twee signeersessies. Eerste bestemming is Bruna Stevenshof.


We worden hartelijk ontvangen met broodjes en koffie. Ik leg Guusje’s KanjerKettting op de tafel. Al snel staat er een rij. Ik neem de tijd. Probeer bij iedereen iets persoonlijks te schrijven in het boek.


Yvonne begroet iemand enthousiast. Ik kan niet zien wie. Een tijdje later staat Bernadette voor me. Ze woont in Leiden. Werkt als verpleegkundige in het Emma Kinderziekenhuis. Ze zorgde voor Guusje. Met liefde.


Er volgen meer ontmoetingen. Twitteraars en bloglezers. Vandaag ook mensen die het blog niet kennen. Ik dacht dat alle lezers van het boek ook mijn blog kennen. Dat is niet het geval. Iemand koopt het boek naar aanleiding van een item bij Hart van Nederland. Een ander wil het boek hebben, omdat een vriendin erover verteld heeft.

Ik zou signeren tot 2 uur. Het loopt meer dan een half uur uit. Yvonne en ik moeten haasten. We arriveren een kwartier te laat bij Bruna Vijf Meiplein. Ook hier uitloop. Pas om 5 uur stappen we weer in de auto. Terug naar huis. We kijken terug op twee geslaagde sessies. Gastvrije ontvangst. Mooie ontmoetingen. Bijzondere verhalen. Soms heel indrukwekkend. Daarnaast extra geld voor Stichting KanjerGuusje. Bijna vijfhonderd euro. Met dank aan Paul en Edwin, twee enthousiaste Bruna ondernemers.