Woensdag 11 april 2012

Anton en Loes gaan naar school. Yvonne en ik lopen mee. We hebben een stapel folders van Stichting KanjerGuusje bij ons. Deze geven we af in de personeelskamer. Iedereen reageert enthousiast. De folders zijn mooi geworden. Het gaat goed met de stichting. Niet alleen door de boekverkoop. Ook doordat veel mensen spontaan opstaan voor KanjerGuusje. Zo is er volgende week vrijdag en zaterdag een benefietdiner bij Gasterij het Builtje in Boijlin. Graag vooraf reserveren. Yvonne en ik schuiven op zaterdagavond aan.

Yvonne blijft op school. Ze helpt mee bij de repetities van de musical van groep 8. Ik ga thuis aan het werk. Dat heeft voordelen. Tussendoor kan ik makkelijk dingen regelen met bank of verzekeringen. Gevolg is dat ik ook ’s avonds nog aan het werk ben. Het zogenaamde ‘nieuwe werken’ kent geen 9 tot 5.

Vandaag drink ik tussendoor een kopje koffie met Noortje. Ze was mijn manager bij Avans Hogeschool. Op 31 maart belde ik Noortje, nadat ik net gehoord had dat Guusje een tumor had in haar linkerlong. Noortje nam meteen een belangrijke beslissing: ze gaf me verlof tot aan de zomervakantie. ‘Een beslissing die ik in een flits nam’, zegt ze vandaag. Hierdoor gaf Noortje mij de ruimte om me volledig te focussen op Guusje. Meer kon er ook niet bij in de cocon waarin ik leefde.

Hoe handel je als een collega geconfronteerd wordt met een ernstig zieke partner of kind? Of wanneer partner of kind overlijdt? Op dezelfde wijze als wanneer deze collega zich tegen een boom rijdt. Dan ligt de collega letterlijk in de kreukels. Door de mededeling van kanker bij Guusje op 31 maart lag ik ook in de kreukels, maar dan figuurlijk. Sommige mensen herstellen redelijk snel. De meeste mensen hebben tijd nodig om er weer bovenop te komen.

Aan het einde van de middag ontvang ik een mailtje waaruit ik opmaak dat KanjerGuusje uitverkocht raakt. Ik kijk op de website van Bruna.nl. Daar is het boek nog op voorraad. Daarna bij Bol.com. Daar staat de levertijd op 2 tot 3 weken. Het wordt tijd om serieus werk te gaan maken van de tweede druk.

Na het avondeten rijden Yvonne en ik samen met Hans en Lisa naar het Moller. Dit is de middelbare school. We hebben gesprekken met de mentoren. Hans heeft mooie resultaten. Een toekomst vol mogelijkheden. Lisa heeft een rapport waarmee ze blijft zitten. Toch maakt ze nog altijd kans om over te gaan. Hoop dat het haar gaat lukken.