Onze buurman Pascal

Onderstaand artikel verscheen vandaag in het blad Zij.

‘Vorig jaar waren we erg druk met de zorgen om onze ernstig zieke dochter Guusje’, vertelt Lowie van Gorp, vader van KanjerGuusje. ‘Pascal onze buurman en eigenaar van Ambianze, leefde erg met ons mee. Hij knipte eigenhandig de klimplant bij onze voordeur, die nodig toe was aan een snoeibeurt. Hij legde hem achter zijn winkel neer.

Van opruimen was het niet direct gekomen. Hij noch ik had ooit kunnen vermoeden dat deze klimplant, samen met de prachtige paarse bloemen van de orchidee Vanda, zo’n dankbare bestemming zou krijgen. Guusje overleed op 30 oktober 2011. Een verschrikkelijk verlies.

We legden haar in een mooie rieten mand voor haar laatste reis. Pascal trok zich terug achter in zijn winkel om aan de slag te gaan met het bekleden van de rieten deksel. Hij heeft er werkelijk al zijn gevoel ingelegd.

Heel subtiel heeft hij de paarse bloemen van de Vanda, één voor één met de hand aan de ranken van de klimplant vastgemaakt en als een krans aan het deksel verbonden. Paars is de lievelingskleur van Guusje en de Vanda is als Guusje zelf, lieftallig maar eigenwijs. Wij zijn Pascal hier erg dankbaar voor. De Vanda blijft voor eeuwig een herinnering aan Guusje.’


Ik vind dat Pascal de titel ‘Bloemist van het Jaar’ verdient. Jij ook? Ga dan naar www.mijnbloemist.nl/verkiezing en stem op Ambianze Bloem & Sfeer uit Kaatsheuvel. Bedankt voor je stem.