Zaterdag 4 juni 2011

Guusje roept me om 5 uur. Ze wil extra medicijnen tegen de pijn. Het is erg warm. Ik sta vroeg op. Om 8 uur zit ik bij de kapper. Ik heb al vele jaren een vaste kapster. We kennen elkaars gezinsituatie. Haar oudste dochter is al een tijdje op de hoogte van Guusje’s ziekte. Toch heeft ze thuis niets verteld. Ze ging ervan uit dat mama het wel wist. Pubers vertellen thuis niet alles, maar dat wisten we natuurlijk al.  

Het is een rustige dag. Onze oudste dochter Janneke gaat ‘s morgens naar scouting en ’s middags zwemmen. Lisa en Hans repeteren het hele weekend voor volgende week. Ze nemen dan deel aan Link Jongeren Theaterfestival in Den Bosch. Onze jongste dochter Loes gaat ’s middags naar scouting. Alleen Anton en Guusje zijn de hele dag thuis. Anton wil graag met iemand spelen. Daarom pakt hij zijn fiets. Helaas is niemand thuis. Het weer is te mooi. Toch kunnen wij niet anders dan thuisblijven. Guusje is te ziek.

Guusje voelt zich ’s morgens niet lekker. In de loop van de middag knapt ze een beetje op. Ze heeft zichtbaar minder pijn. Plotseling geeft ze aan met Annabelle te willen spelen. Gelukkig is deze vriendin thuis. Zij woont vlakbij. Lang spelen lukt niet. Toch vermaakt Guusje zich prima.
Na het avondeten zit Guusje in de bank. Ze heeft weer pijn. Rond 21 uur geeft ze aan te willen gaan slapen. Toch duurt het nog lang voordat ons kleine blonde meisje werkelijk slaapt.