Donderdag 7 juli 2011

Lang zal ze leven. Lang zal ze leven. Beroemde zinnetjes voor een jarige. Vandaag Janneke. Onze oudste dochter. De zon schijnt. Net als op de dag van haar geboorte. Voor het ontbijt zijn er cadeautjes. Yvonne zegt tegen mij: “Ze wordt al zeventien. We worden oud.” Ik zeg: “Spreek voor jezelf.”
In de ochtend gaat Guusje naar school. Tot de ochtendpauze. De rest van de ochtend ligt ze thuis op de bank. Spelletjes spelen met haar iPad. Tijdens de lunch vliegen de tosti’s naar binnen. Daarna gaat ze naar bed. Ze is moe. Ze gaat niet slapen, maar kijkt een filmpje.  Janneke geeft een feest voor vrienden en  vriendinnen. Ze had een feestje willen geven tot in de late uurtjes. Ook zij houdt rekening met haar zieke zusje. Daarom feest van 15 tot 21 uur. Onze oudste dochter heeft een leuke vriendenkring. Het is gezellig.


Janneke met Daphne en Margret. Twee vriendinnen die ervoor
zorgden dat  #kanjerguusje trendic topic werd op twitter.
Geen uitgebreid avondeten. Een broodje kroket of frikadel. Daarna nemen Yvonne en ik onze vier jongste kinderen mee naar dezelfde speeltuin als afgelopen dinsdag. Toen hing Guusje volledig onverwacht in de kabelbaan. We hopen als ouders op een herhaling. Na een tijdje van gezellig samenspelen krijgen onze kinderen ruzie. Tot overmaat van ramp valt Guusje. Ze huilt. Is het pijn of is het vermoeidheid? In elk geval niet hetzelfde mooie plaatje als twee dagen geleden.

Als we thuiskomen, zijn de feestgangers al begonnen met opruimen. Beter kunnen Yvonne en ik ons niet wensen. Het blijft gezellig tot het afscheid.

Een mooie zomeravond na een rustige verjaardag. Het is bijna 22.30 uur. Janneke zit te spelen met de iPad. Yvonne gaat in bad. De kerels op zolder maken veel herrie. Voordat Yvonne in bad stapt, maant ze onze zonen tot stilte. Loes en Guusje slapen. De pijnmedicatie overdag is nog niet minder dan voorheen. Afgelopen nacht was wel goed. Hopelijk de komende nacht ook. Lisa stuurt een sms vanaf het zeilkamp in Friesland. Ze is geslaagd voor haar examen. Een mooie dag eindigt met een vrolijk bericht.