Zondag 24 juli 2011

Vandaag lekker lang uitslapen. Het weer werkt mee. Wind en regen. Guusje ligt tussen Yvonne en mij in. Ze heeft naar gedroomd. Daarnaast is ze bedroefd. Ze kan zo weinig meer. Door de pijn levert ze geweldig in. Dat realiseert ze zich.

Pas om half 11 komen we ons bed uit. Bij het ontbijt valt op dat Guusje zich niet lekker voelt. We doen het rustig aan.

Om 14 uur gaan we naar de verjaardag van nichtje Lotte. We zitten binnen, want buiten is het herfstweer. Eind juli hoor je in de tuin te zitten, maar de zomer valt in het water. Als we thuis zijn, ga ik naar de bossen met Balou. Pet op tegen de regen en winterjas aan tegen de wind. Ik maak er een kort rondje van.

Na het avondeten zit Guusje op de bank. Ze vermaakt zich met broer Anton. Samen spelletjes spelen op de iPad en de iPod. Een ander beeld dan in de ochtend. Guusje straalt energie uit.

Guusje met iPad, Anton met iPod en Janneke met boek

Morgen gaan we weer naar het Emma Kinderziekenhuis AMC voor chemo. We zullen spreken over CT-scan, chemokuren, portacath en pijnbestrijding. Het laatste punt is onze grootste zorg. Betere onderdrukking van de pijn geeft meer kwaliteit van leven voor ons kleine blonde meisje.