Woensdag 10 augustus 2011

Vandaag net als gisteren een rustige dag. Yvonne ruimt op. Uitzoeken van kledingkasten. Zakken worden gevuld met kleding. Ondertussen houd ik me bezig met voorbereidingen voor het nieuwe schooljaar. Voor Guusje een rustdag.

Rond 15 uur geeft Guusje aan iets leuks te willen gaan doen. Dat komt goed uit. Bij de gemeentewinkel kunnen we een parkeerkaart ophalen. Hiermee kunnen we gebruikmaken van parkeerplaatsen voor gehandicapten. Om er een uitje van te maken besluit ik te voet te gaan. Guusje in de rolstoel. Anton loopt ernaast.
De dame achter de balie bij de gemeentewinkel vraagt: “Zet u of uw dochter een handtekening op de parkeerkaart?” Ik geef aan dat Guusje moet tekenen. Het is haar kaart. Voor de eerste keer in haar leven zet ons kleine blonde meisje een handtekening. Heel nauwkeurig schrijft ze haar voor- en achternaam.


We lopen via een andere weg terug naar huis. Onderweg tijd voor een lekker ijsje. Een paar jaar geleden kon je in Kaatsheuvel nergens schepijs kopen. Tegenwoordig zijn er drie verkooppunten. Ik stel voor dat we vergelijkend warenonderzoek doen. Vandaag de Chocolademan. Volgens Anton de beste van de drie. Slim om dat duidelijk te maken bij de dame achter de toonbank. Het levert ons drie grote ijsjes op. Volgens de dame moeten de ijsjes die verkocht worden bij de parkeerplaats naast de IJsbaan ook lekker zijn. Volgens Anton niet zo lekker als bij de Chocolademan. Dat is vreemd volgens de dame, want het is hetzelfde ijs.

Thuis kijk ik op twitter. Mijn aandacht wordt getrokken door een tweet dat de vader van Fleur, het meisje dat gisteren overleed aan kanker, een bericht op zijn blog over de laatste nacht van zijn dochter heeft geplaatst. Zijn verhaal roept emoties op. Mijn diepste angst.

Na het avondeten gaan we naar de bibliotheek in Tilburg. We maken altijd gebruik van de parkeergarage onder het Koningsplein. Vandaag niet. De parkeergarage heeft geen lift. Tenminste dat denken wij. We hebben er nooit een ontdekt. Ook nooit nodig gehad. Er is een speciale parkeerplaats voor gehandicapten naast de bieb. Dankzij Guusje’s parkeerkaart kunnen we deze gebruiken.

Onze kinderen lenen veel films en luisterboeken. Handig tijdens vakantie in regenland Nederland. In de bieb wordt Guusje herkend door een voor ons onbekende bloglezer.

Thuisgekomen ga ik naar de verjaardag van onze vriend Berry. Helaas gaat Yvonne niet mee. Guusje is niet van plan om vroeg naar bed te gaan. De kans dat ze regelmatig om papa of mama vraagt is groot.

Morgen staat er een dagje uit op het programma. Misschien wordt het wel net zo’n mooie dag als vier jaar geleden. Toen kreeg ik tijdens de lunch het idee om naar Amsterdam te gaan. ‘s Middags museumbezoek en ‘s Avonds een rondvaart. Het werd een bijzondere tocht. Aan het roer een 7-jarig jochie uit Brabant.