Vrijdag 14 oktober 2011

Yvonne gaat werken. Ik blijf thuis. De laatste hand leggen aan de correctie van schoolexamens en repetities. Honderdtachtig werken in het totaal.

Onze kinderen gaan naar school. Ook Guusje. Hoe lang houdt ze het vol? Het is net elf uur geweest, als de telefoon gaat. Guusje wil naar huis. Ze is moe en heeft pijn. Omdat ik veel werk heb, komt Lindy om voor Guusje te zorgen.

De hele middag ligt Guusje op de bank. Ze is moe en lastig. Ik word er niet vrolijk van.

Aan het eind van de middag vertrekken we richting Den Haag. Via de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker gaan we naar Circus Renz. De kinderen genieten van de voorstelling. Ik vind het vooral fijn om lotgenoten te ontmoeten. Ouders van een ziek kind. Een kind met kanker. Met deze ouders deel ik ervaringen en gevoelens. Onze levens zijn ingrijpend veranderd.

Zieke kinderen missen veel. Van een normaal kinderleven is geen sprake. Vroeger ging Guusje naar school. Ik ging werken. Tegenwoordig duw ik haar naar school. In een rolstoel. Thuis houd ik de klok met een schuin oog in de gaten. Hoe lang blijft Guusje op school? Een normale schooldag. Al meer dan een half jaar … niet.