Zaterdag 4 februari 2012

De temperatuur zakt naar 17 graden onder het nulpunt. Ik start de auto zonder problemen. Ramen schoonmaken. De krabber breekt. Yvonne gaat mee naar Friesland. We hebben een lunchafspraak met Marit. Over een lezing in mei. Einddoel van onze tocht naar Friesland is een signeersessie in Heerenveen. Een rit van meer dan tweehonderd kilometer.

We kunnen redelijk doorrijden. Toch bel ik de lunchafspraak af. Wil niet gaan haasten. Geen probleem. De lunch komt naar Bruna in Heerenveen. Als we daar binnenkomen, staat Marit met de lunch al te wachten. Hierdoor kunnen we rustig aan de signeersessie beginnen.

Het is druk. Veel mensen die graag hun boek willen laten signeren. Ook vandaag weer bijzondere verhalen. Bijvoorbeeld een jongen die strijdbaar is. Vandaag ontmoet ik de moeder van Casper. Deze jongen neemt deel aan Alpe d’Huzes. Hij rijdt voor zijn vriend Mika die leukemie heeft. Motto: samen afzien.
Casper rijdt net zoals onze vriend Jörn voor kanjers. Bocht 8 maken ze symbool voor alle kinderen met kanker: de kanjerbocht. Voor meer informatie kijk op de actiepagina van Jörn.

De signeersessie bij Bruna was gepland voor een uurtje. Het worden er twee. Ik probeer ook vandaag weer in elke boek iets persoonlijks te schrijven. Vaak geïnspireerd door het gesprek dat ik met de lezer heb. Het valt me vandaag op dat veel mensen het boek meerdere keren lezen. De ontvangst is gastvrij. We gaan naar huis met veel cadeautjes.


De weg naar huis is lang. We stoppen onderweg om een hapje te eten. Na 7 uur zijn we pas weer thuis. In de avonduren speel ik twee keer voor papataxi. Tussendoor kijk ik op twitter. Geniet na van een mooie dag in Friesland. Ik zie een tweet voorbij komen van Andrea. Ze is de moeder van Kevin. Ze heeft een blogbericht geschreven. Ik lees en schrik. Het staat er echt: Kevin zal gaan sterven.