Dinsdag 27 november 2012

Halverwege de middag ben ik thuis. Loes is ziek uit school gekomen. Oma Nel zorgt voor haar. Yvonne komt ook thuis van haar werk. Ik hoop dat Loes morgen weer is opgeknapt. Als ze nog ziek is, dan wordt het voor mij een dag thuiswerken.

Na Hans is nu Loes ziek. Toch maak ik me geen zorgen. Even niet lekker zijn. Na enkele dagen thuis, misschien slechts één, weer naar school gaan. Gewoon zoals het hoort.

’s Avonds ga ik de studio in om de luisterboekversie van KanjerGuusje verder op te nemen. Ik spreek de periode van 28 september tot en met 30 oktober in. De meest heftige dagen van Guusjes ziekteperiode. Eindigend met haar overlijden. Beelden komen voorbij. Emoties worden gevoeld. Ik heb het idee los te geraken van tijd en plaats. Zo laat ik me meenemen in gedachten tijdens het voorlezen. Enkele keren pauzeer ik om water te drinken. Toch wil ik niet stoppen. Dat kon toen ook niet. We hadden geen keuze. Ik lees door. Mijn vriend en geluidstechnicus René luistert ademloos. We ervaren het beiden als heftig.