Donderdag 8 september 2011

Gisteravond kwam ik thuis van ouderavond. Ik kreeg bij binnenkomst te horen dat ik iets zou zien dat niet meteen dezelfde avond op het blog mocht. Later wel. Daarom bij deze. Onze oudste dochter Janneke ging voor mijn neus staan. Een groot deel van haar haren afgeknipt. Speciaal voor Stichting Haarwensen. Dat zouden meer meiden moeten doen.


Vandaag het eerste uur lesroostervrij. Ik vertrek later. Het is druk. Ik mijd de  snelweg tussen Loon op Zand en Tilburg. Ik ben gelukkig op tijd op school. Weinig tijd om overdag berichtjes uit te wisselen met Yvonne. Een drukke werkdag. Na het avondeten slapen. Wat ben ik moe. Niet te lang. Ook in de avonduren werk ik. Lessen voorbereiden blijft noodzaak.

Yvonne probeert vandaag contact te krijgen met Guusje’s behandelend arts, de kinderoncoloog. Helaas weer zonder resultaat. Morgen een nieuwe poging. Yvonne en ik willen graag weten welke stappen er worden genomen op korte termijn. Er staat geen nieuwe chemo ingepland. Dit was bij de vorige scan wel het geval.

Guusje wordt na de pauze in de ochtend opgehaald door Lindy. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe de rest van de dag is verlopen. Te druk met werk. Te moe om te praten.

Ik werk fulltime. Veel mensen vragen of het moeilijk is. Ik vind het lastig. Ik vind het zwaar. De afgelopen maanden heb ik intensief voor Guusje gezorgd. Die zorg heb ik uit handen gegeven. Niet omdat ik het wil. Omdat het niet anders kan. Omdat het moet. Naast Guusje heb ik vijf andere kinderen. Zonder inkomen rookt de schoorsteen niet. Zou ik niet liever voor Guusje zorgen? Niets liever.