Maandag 30 januari 2012

Volgens Yvonne staan er veel files. Ik kijk op mijn telefoon. Dat klopt. Maar niet op mijn route. Ik vertrek. Helaas is het tussen Waalwijk en ’s-Hertogenbosch te druk. Tijd voor een driebaansweg. Vierbaans is ook goed. Daarna richting Utrecht flink doorrijden. Oracle heeft een modern pand. Je kunt er fijn werken. Jammer dat het kantoor niet dichter bij Kaatsheuvel is. Verhuizen is een optie. Moet er niet aan denken.

Ik kan flink doorwerken. Na de lunch zie ik een mailtje van ex-collega Brian. Hij woont in Engeland. Hij heeft gehoord over Guusje. Hij wenst me sterkte. Jaren terug was ik met Brian in Parijs. Hij sprak over zijn gezin. Vrouw, zoon en dochter. Hij belde vaak met zijn dochter. Ik maakte de opmerking dat zijn zoon nooit belde. Dat kon ook niet volgens Brian. Zijn zoon was overleden. Tien jaar en leukemie. We hadden daarna een goed gesprek. Ik merkte toen al. Over de dood kun je gewoon praten. Ook met ouders van een overleden kind.

Als ik thuiskom, is Yvonne aan het koken. Ze is laat. Vanmiddag bezoek gehad van Esther van Fast Cards. Zij gaat een collectie kaarten ontwerpen. Op basis van tekeningen van onze kinderen. De opbrengst is voor Stichting KanjerGuusje. Weer een mooi initiatief voor kinderen met kanker en hun naasten.

Na het avondeten ga ik nog even werken. De zegeningen van het internet. Sommige dagen maak je wat meer uren. Andere wat minder. Flexibel werken.


's Avonds op de bank. Ik schrijf een stukje voor Across Europe. Een groep studenten wil een megabedrag ophalen voor Kika. Ze fietsen in een maand van de Noordkaap naar Athene.