Zaterdag 1 december 2012

Twee jaar geleden vroegen onze kinderen waarom ik niet meer bij Oracle werkte. Niet dat ze interesse hadden in mijn werk. Het ging ze om het sinterklaasfeest. Tegenwoordig werk ik weer bij Oracle. We rijden de parkeergarage binnen onder het kantoor in Utrecht. Loes en Anton op de achterbank. Yvonne naast me. Via de lift komen we op de begane grond. Daar is het een gezellige drukte. Pieten, muziek en veel activiteiten. Loes en Anton storten zich op pizza’s bakken, klompen schilderen, lampionnen maken en meer.

Oracle is een groot bedrijf. Ik heb veel collega's. Slechts enkelen ken ik persoonlijk. Met hen maak ik een praatje. Iemand vraagt naar Guusje. Ik geef aan dat ik haar miste op de heenweg. Loes en Anton waren luidruchting. Juist dan is het gemis groot. De harde stem. Het irritante lachje. Het vuurtje samen met de anderen nog eens extra opstoken.

Voor Loes heeft Sint een cadeautje meegebracht. Een Moxie Girlz pop. Loes merkt op dat Guusje zulke poppen heeft. Daar kan ze thuis fijn mee gaan spelen.

Voordat we naar huis gaan, brengen we een bezoek aan Susan. Zij wil een vriendin van haar oudste dochter verrassen met een gesigneerd exemplaar van KanjerGuusje. We drinken koffie en eten zelfgebakken cake. Met Susan kun je een goed gesprek voeren. Als we afscheid willen nemen, komt toevallig de bewuste vriendin binnen. Ik mag het boek persoonlijk overhandigen.