Woensdag 17 augustus 2011

Gisteren een hele drukke dag. We hebben vakantie. Uitslapen is een mogelijkheid, maar niet voor Yvonne. Zij heeft om 9 uur een afspraak bij de kapper. Foutje in de planning. Guusje heeft een goede nacht. Ze is bezweet bij het opstaan. Komt vaak voor. Zweten zonder koorts.

Yvonne en ik realiseren ons dat volgende week de vakantie voorbij is. We hadden grootse plannen met betrekking tot opruimen, maar veel is blijven liggen. Toch moeten we ervoor zorgen dat volgende week het huis een beetje aan kant is. Dat valt niet mee met zes kinderen.

Maandag gaan Anton en Loes weer naar school. Yvonne gaat werken. Ik zal met Guusje naar het Emma Kinderziekenhuis AMC gaan. Het begin van de vierde chemocyclus. Een cyclus duurt vier weken. Drie maandagen chemo gevolgd door een maandag rust.

Naast opruimen ontvangen we bezoek. ’s Morgens Marij van Dramarij. ’s Middags Jan-Willem en Pasha met kinderen. Bijpraten over Guusje, maar ook over andere zaken.
Beide bezoeken brengen niet alleen gezellige praat. Marij legt uit hoe Guusje komend jaar mee kan doen met haar toneelgroep, ondanks haar ziekte. Jan-Willem trakteert op avondeten.

Afgelopen maandag zakte Janneke’s fiets door haar hoeven. Deze kreupele fiets voer ik vandaag af naar de stort. We hebben een klein plaatsje achter het huis. Zo’n bonk roest staat al snel in de weg. ’s Avonds rijd ik met Janneke naar Marij. Deze vertelde tijdens haar bezoek dat ze een fiets heeft voor onze oudste dochter. Helemaal gratis. Janneke is blij. Vorige week schafte ze van haar spaargeld een iPod Touch aan. Daardoor zijn haar financiĆ«le reserves krap. Te krap voor een nieuwe fiets.

Guusje heeft een leuke middag. Ze gaat midgetgolfen. Samen met vriendin Nikki en diens moeder Alice. Als ze weer thuis is, komt vriendin Maartje langs. Onze dochter vindt het leuk om vriendinnen weer te zien. Volgende week naar school. Voor de vakantie was ze niet in staat om een hele ochtend op school te blijven. We zullen zien hoe lang Guusje het vol kan houden in de klas. Ik ga ook niet gissen. Niets is voorspelbaar.