Maandag 19 september 2011

Veel reacties op blogbericht van gisteren. Zou liever een vrolijk blogbericht schrijven. Misschien lukt het vandaag.

In de ochtend ga ik naar school. Rond lunchtijd ben ik thuis. Maandagmiddag is lesroostervrij. Guusje is nog geen uurtje op school geweest. Thuisgekomen heeft ze veel geslapen. Ze eet goed. Twee belegde boterhammen. Daarna een zogenaamde mikkeman met veel suiker. Misschien krijgt ze vanmiddag meer energie. Lindy blijft om voor Guusje te zorgen. Ik ga naar boven. Lessen voorbereiden.

Als het half 5 is, vertrekt Lindy naar huis. Ik ga bij Guusje zitten en lees voor uit Mees Kees. Probeer haar rust en afleiding te geven. Het gaat slecht met ons kleine blonde meisje. Ze gebruikt veel extra medicijnen tegen de pijn. Morgen gaan we naar het Emma Kinderziekenhuis AMC. We hebben een afspraak met haar behandelend arts, de kinderoncoloog. We hebben maar een boodschap: deze oplossing biedt te weinig kwaliteit van leven. Guusje ligt de hele dag alleen maar op de bank. Met te veel pijn.

Na het avondeten wil Guusje graag naar toneel. Ik breng Guusje weg. Na een half uurtje wordt Yvonne gebeld. Ze gaat naar de repetitie en neemt extra medicijnen mee voor Guusje. Kan ze toch nog wat langer blijven. Onze dochter zit naast de kant. In haar rolstoel. Erbij zijn is belangrijker dan meedoen. Meer kan niet. Helaas niet.

Zou zo graag een vrolijk blogbericht schrijven. Helaas niet over vandaag. Deze maandag is een rotdag.