Donderdag 16 februari 2012

Yvonne is vroeg weg. Ik breng Anton en Loes naar school. Op het schoolplein zie ik Guusjes klas. Een moeilijk moment van missen. Daar hoort ze tussen te staan.

Thuis eerst werken. Ik vertrek later naar Utrecht. Dan heb ik geen files. Dat hoop ik. Op de A2 tussen ’s-Hertogenbosch en Utrecht is een ongeval met een vrachtauto. Ik mag aanschuiven.

Hetzelfde overkomt me aan het einde van de middag. Ik kijk vooraf op internet. Geen files maar ook nu gaat het mis. Een lange file. Er ligt een auto in de sloot. Daarna trap ik het gaspedaal in.

Thuis loop ik de keuken in. Er staat een mooie kaart in de keuken. Guusje als vrouw van het jaar.


Tijdens het avondeten wordt er veel gelachen. Lisa is gisteren naar een voorlichting geweest over vervolgopleidingen. Volgend jaar examen. Daarna gaan studeren. Lisa kijkt naar verpleegkunde en pabo. Helaas was de voorlichtster van verpleegkunde oud en saai. Lisa vertelt op humoristische wijze hoe de opleiding verpleegkunde het gisteravond aflegde tegen de pabo. Saai en bejaard versus fris en jong. Lisa overweegt nu een opleiding professioneel uitslaper met specialisatie beddentester.

Het is een rustige avond. Er wordt televisie gekeken of een spelletje op de computer gespeeld. Ik ben actief op Twitter en Facebook. Een jaar geleden nog sceptisch en nu een ‘believer’ van social media. Snap niet waarom mensen het nut er niet van inzien. De pot verwijt de ketel, denk ik dan.

Morgenavond barst het carnaval los. Kon er vroeger geen genoeg van krijgen. Moet er nu niet aan denken om mee te lopen in de polonaise. Ben gewoon bedroefd. Zou graag weer eens onbekommerd willen lachen, maar het lijkt wel of alles zonder glans is.

Zonder Guusje. 
Zonder Glans. 
Logisch. 
Wat zeur ik nou.