vrijdag 10 februari 2012

Ik ben in Utrecht. Yvonne is thuis. Ze luncht met Anton en Loes. We krijgen vaak kaartjes en soms cadeautjes. Vandaag een bijzondere gift van een twittervriendin: de toverstok van Harry Potter. Voor Anton. Hij is dolblij.

Yvonne is met Loes in de keuken. Anton staat met de toverstok voor de gedenktafel van Guusje. Hij zwaait met de toverstok. Yvonne vertelt mij later: zo’n lief gezicht. Het doet mij denken aan de dagen dat Guusje lag opgebaard in de woonkamer. Vroeg in de ochtend zat Anton alleen bij Guusje. In gesprek. Anton mist zijn Guusje. Dat merken we vaak. Zijn ruzie- en speelkameraadje is niet meer.

Als ik thuis kom, heb ik het druk. Hout halen, pak ophalen, schoenen kopen en brieven posten. Terwijl ik door de winkelstraat loop, zie ik Lisa in de viswinkel. Ze helpt een klant. Ze wordt groter. Op weg naar volwassenheid. Ik zie onze kinderen doorleven. Vraag me steeds af hoe onze kinderen omgaan met het verlies van hun zusje.

De open haard wordt aangemaakt. Ik zit net rustig op de bank. De bel gaat. Het zijn Margreet en Hans. Gezellig om ze in levenden lijve te ontmoeten. We hebben al enkele maanden contact. Voornamelijk via Twitter. Ze hebben een cadeautje meegenomen voor Guusje. Dat voelt goed.

Vergeet Guusje nooit
Ze is bij ons
In ons hart
Elk moment van de dag

Spreek over haar
Schrijf haar naam
Dat is voor ons
meer dan fijn