Persbericht: bloggen als rouwverwerking

Op donderdag 20 september verzorgt Lowie van Gorp in stadsBiEB Centrum een lezing over bloggen als rouwververwerking. De auteur van het veelgelezen blog KanjerGuusje vertelt over het nut en de meerwaarde van zo’n online dagboek bij het overlijden van een naaste. Ook behandelt hij de totstandkoming van het gelijknamige boek, dat inmiddels is uitgegroeid tot een ware bestseller. De avond is onderdeel van de Maand van het Schrijven.

Lowie van Gorp is getrouwd en vader van zes kinderen. In het voorjaar van 2011 werd bij zijn dochter Guusje een zeldzame vorm van kanker geconstateerd. Ze overleed zeven maanden later. Tijdens de eerste week van haar ziekte startte Lowie zijn weblog KanjerGuusje. Hij blogt dagelijks over zijn dochter, haar kanker en haar dood. Zijn veelgelezen weblog is de basis geweest voor het boek KanjerGuusje. Hierin beschrijft Lowie de periode van diagnose tot uitvaart. De opbrengst van het boek komt ten goede aan Stichting KanjerGuusje. Deze ondersteunt de zorg voor kinderen met kanker.

Het boek KanjerGuusje is bekroond met de Selexyz Publieksprijs voor Beste Boek 2011. Van het boek zijn meer dan tienduizend exemplaren verkocht.

Kaarten voor deze lezing over bloggen als rouwverwerking zijn verkrijgbaar bij de vestigingen van Bibliotheek ’s-Hertogenbosch en via www.bibliotheekdenbosch.nl. De avond is onderdeel van de Maand van het Schrijven, een serie masterclasses, workshops en lezingen waarbij alle literaire disciplines de revue passeren. Kijk voor het complete programma op www.bibliotheekdenbosch.nl.

donderdag 20 september
stadsBiEB Centrum, Hinthamerstraat 72 te ’s-Hertogenbosch
20:15 – 22:15 uur
€ 7,50 (leden) - € 10,- (niet-leden)