Woensdag 3 oktober 2012

Gisteravond laat wilde ik nog even kort een demonstratie voorbereiden voor vandaag. Mijn laptop startte niet goed op. Een McAfee probleem. Met het oog op de presentatie van vandaag zou ik vroeger heel boos zijn geworden. In alle staten. Tegenwoordig relativeer ik zulke problemen. Ik denk aan vorig jaar. Dat waren problemen. Dit is een uitdaging. Ik ben vroeg op kantoor. Twee collega’s helpen. Om 10 uur is alles opgelost. De klant komt binnen. De demonstratie verloopt vlekkeloos.

Het is 6 uur. De komende twee dagen werk ik niet. Ik zet een afwezigheidsmelding aan op de mijn werkmail. Daarna stap ik in de auto en vertrek richting Heemskerk. Dorette organiseert op zaterdag 6 oktober een ‘Lint van Labradors voor KanjerGuusje’. Ik breng haar vlaggen, flyers en boeken om haar actie te ondersteunen. We maken kennis en drinken koffie. Dorette legt uit waarom ze aandacht wil vragen voor kinderen met kanker. Realiseren dat een goede gezondheid een geschenk is. Ik probeer het kort te houden, want ik wil nog even op bezoek bij de familie Huizinga in Velserbroek.

Ik word vriendelijk ontvangen door Xena. Ze ziet er goed uit, maar voelt zich ziek. Ik ben van plan om hooguit een half uurtje te blijven. Dat gaat niet lukken. Anja en ik hebben beiden hetzelfde gebrek: niet kunnen stoppen met praten. Over diverse onderwerpen. Bijvoorbeeld over de enorme impact die kanker op onze gezinnen heeft. In december is Xena klaar met haar behandelingen, maar de ervaring bij anderen leert dat het ziekteproces niet zomaar voorbij is. Twee jaar lang spanning en onzekerheid leg je niet zomaar naast je neer. Dat duurt vaak vele maanden. Pas om half 11 neem ik afscheid van Anja en haar man Marcel. Over een maand gaat Marcel de Marathon van New York lopen. Speciaal voor KiKa. Helaas kampt hij nu met een kleine blessure. Ik hoop dat Marcel op tijd fit is en de marathon glansrijk uitloopt. Voor Xena en voor alle andere kinderen met kanker.